Romeinen mogen niet meer naar de kust

Met een nieuwe en zopas getekende verordening verbiedt burgemeester Virginia Raggi van Rome haar inwoners per onmiddellijke ingang om nog uitstapjes naar de kust te maken. Ook verplaatsingen naar een eventueel tweede verblijf of buitenhuis zijn voor de Romeinen voortaan verboden.

Het nieuwe verbod zal niet op gejuich worden onthaald. Een uitstapje naar zee maken is iets wat de Romeinen bijzonder graag doen, maar volgens Raggi is de ingreep nodig om nieuwe virusbesmettingen te beperken.

Eerder werd ook al de toegang tot openbare parken, villa’s en tuinen verboden, waardoor de Romeinen ook niet langer recreatieve activiteiten kunnen uitoefenen of zelfs gaan joggen in de parken. Fysieke buitenactiviteiten kunnen enkel nog gebeuren in de buurt van de eigen woning, voor zover voldoende afstand van andere mensen wordt gehouden.

De inwoners zijn nu eigenlijk volledig geïsoleerd. Voor verplaatsingen is een doorgangsbewijs nodig. De politie controleert op straat. Veel vrijheid is er niet meer bij. Het geluksgevoel van de Romeinen is ver weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.