Wellicht geen toeschouwers in Italiaanse voetbalstadions tot eind dit jaar

Verschillende Italiaanse media melden op basis van een uitgelekte overheidsnota dat de voetbalstadions in het hele land voor de rest van het jaar zullen dicht blijven voor toeschouwers. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd. Als er effectief moet gevoetbald worden zonder publiek betekent dat voor de clubs een financiële ramp.

Het is momenteel volstrekt onduidelijk wanneer in Italië weer mag gevoetbald worden. De Serie A en alle andere Italiaanse voetbalcompetities liggen al weken stil. De spelers kunnen evenmin trainen, ook oefenwedstrijden zijn afgelast. in plaats van op de tribune moeten Italianen nu noodgedwongen voor hun televisie gaan zitten als ze een voetbalwedstrijd willen zien.

voetbalstadion

De maatregelen van de overheid om de verspreiding van het virus te beperken, werden eind vorige week verlengd tot en met 3 mei. Mogelijk kunnen de voetbalclubs na die datum geleidelijk de trainingen hervatten en zou er dan vanaf eind mei weer gevoetbald kunnen worden. Maar dat is dus nog zeer voorbarig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.