Vrouw krijgt boete in Rome tijdens wandeling met schildpad

Een zestigjarige vrouw heeft in Rome een boete van 400 euro gekregen omdat ze op paasmaandag een wandeling maakte met haar schildpad en zo de strenge maatregelen om het coronavirus af te remmen overtrad.

De politie hield de dame tegen op Piazza dei Gerani in de wijk Centocelle en vroeg haar naar het vereiste formulier dat iedereen die zich op straat begeeft verplicht op zak moet hebben. Het document bevat je identiteitsgegevens en telefoonnummer, je status (inwoner, expat, ….), waar je woont en dus vertrokken bent en waar je naartoe gaat.

Op het formulier moet ook worden aangeduid waarom je op straat rondloopt: moet je de baan op omdat het absoluut nodig is voor je werk, is het om gezondheidsredenen (bijvoorbeeld op weg naar het ziekenhuis) of gaat het om een noodsituatie.  Het moet dus een zogenaamde ‘essentiële verplaatsing’ zijn, anders krijg je een stevige boete.

schildpad

De vrouw had echter haar schildpad mee op stap en verklaarde aan de wetshandhavers dat ze haar huisdier even wilde laten genieten van de frisse lucht. Dat  vonden de agenten allesbehalve een geldige reden om het huis te verlaten. De vrouw kreeg een boete van 400 euro. Een duur uitstapje dus, dat de Romeinse zich nog wel een tijdje zal herinneren.

Ondanks de aangekondigde extra controles tijdens het paasweekend deelde de politie op paasmaandag een recordaantal boetes uit. Na 252.148 controles stond de teller op 16.545 inbreuken tegen de regels om de viruscrisis te stoppen. Dat was een stijging met 20,2 procent vergeleken met de paasdag zelf (13.756).

De politiecontroles in Rome waren in de paasperiode nog een stuk strenger en grootschaliger dan normaal omdat de overheid vreesde dat talrijke inwoners van het mooie weer en het paasweekend zouden profiteren om een uitstapje te maken naar de zee, het platteland of naar parken. Die vrees bleek dus enigszins terecht, al worden de boetecijfers natuurlijk ook opgedreven door het extra toezicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.