Vaticaan vermindert tijdelijk huurprijzen voor winkeliers

Handelaars die in Rome een winkelpand huren dat eigendom is van het Vaticaan zien hun huurgeld voor de maanden maart en april met de helft verminderd. Bovendien kregen zij van de Amministrazione del Patrimonio della Sede Apostolica (APSA), de dienst die de vastgoedzaken van de Heilige Stoel beheert, toestemming om de helft van dat verminderde bedrag indien nodig pas later af te lossen.

vaticancity (2)

De Administratie van het Patrimonium van de Heilige Stoel wil op die manier handelaars tegemoetkomen die door de virusepidemie nog nauwelijks het hoofd boven water weten te houden. De APSA hoopt met zijn gebaar ook andere verhuurders van winkelpanden aan te moedigen om hun huurders financieel gedeeltelijk tegemoet te komen.

Het Vaticaan overweegt ook om de Vaticaanse Musea voor een gelimiteerd aantal bezoekers opnieuw te heropenen om op die manier toch enige inkomsten te genereren.  De Vaticaanse toeristische trekpleister is al sinds 9 maart gesloten, waardoor de ministaat dagelijks veel inkomsten mist.

Die financiële tegenvaller komt zo hard aan in Vaticaanstad dat kardinaal Giuseppe Bertello enkele dagen na de sluiting een nota verspreidde met daarin een aantal economische richtlijnen om de bedrijfskosten zoveel mogelijk te beperken en waar het enigszins kan te besparen op de uitgaven.

vaticancity (1)

Voor de rest van jaar worden ook alle evenementen zoals conferenties, congressen, tentoonstellingen geannuleerd. Aankopen van onroerend goed die dit jaar reeds door het Vaticaan waren gepland, zijn eveneens afgevoerd.

De pauselijke hoofdaalmoezenier Konrad Krajweski lanceerde eerder al een oproep aan leden en medewerkers van de Romeinse Curie om op vrijwillige basis een maandloon af te staan. Dat geld zal integraal besteed worden aan liefdadigheidswerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.