Deze zomer geen operavoorstellingen in de Thermen van Caracalla

Het is niet zo dat sinds de heropening van musea, archeologische sites, winkels en restaurants, alles normaal verloopt in Rome. Er zijn en worden nog steeds een heleboel evenementen afgelast of verplaatst. De komende zomer zal er helemaal anders uitzien dan we gewoon zijn.

Zo besliste de Fondazione Teatro dell’Opera di Roma zopas na lang beraad om de populaire zomerse operavoorstellingen in de Thermen van Caracalla dit jaar niet te laten plaatsvinden. De locatie is volgens experts niet geschikt omdat de verplichte fysieke afstand tussen de toeschouwers er moeilijk te garanderen is.

Alle voorstellingen die voor dit zomerseizoen zijn gepland, worden verplaatst naar het seizoen 2021. Wie al kaartjes voor dit jaar had gekocht, kan die het volgende zomerseizoen ook gebruiken. Wie een ticket heeft voor evenementen die dit jaar zijn geannuleerd kan zich in 2021 rechtstreeks melden aan de kassa met het oude ticket, zonder andere formaliteiten.

Wie dat niet wil kan ook een voucher aanvragen  door een e-mail te sturen naar ufficio.biglietteria@operaroma.it. Na de heropening van het Operagebouw zal je aan de kassa een tegoedbon kunnen bekomen voor hetzelfde bedrag als het ticket. Die bon kan binnen de 18 maanden na uitgifte worden gebruikt voor alle geplande shows.

Degenen die online tickets hebben gekocht op TicketOne kunnen een terugbetaling aanvragen volgens de procedures die op hun website zijn aangegeven. Tickets kunnen worden doorverkocht via het Fansale-platform van TicketOne: www.fansale.it/fansale.

teatrooperalogo

De opnieuw geplande voorstellingen omvatten concerten van Claudio Baglioni en Andrea Bocelli en ballet van Roberto Bolle and Friends. Een update over de Cat Stevens- show wordt binnenkort verwacht. Op het programma stonden dit jaar ook opvoeringen van de Barbier van Servilla (Gioachino Rossini) en Aïda (Giuseppe Verdi). Het is nog niet duidelijk of die volgende zomer terugkeren.

De annulatie van de zomervoorstellingen in de Thermen van Caracalla, die al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw plaatsvinden, komt kort nadat Carlo Fuortes, de directeur van de Romeinse opera, een evenement aankondigde op een andere openluchtlocatie in het centrum van Rome.

Het operahuis is van plan om een ​​openluchtproductie van Verdi’s Rigoletto te organiseren op Piazza di Siena, een locatie in het park die vooral bekend is vanwege het organiseren van de jaarlijkse internationale paardenshow, met springwedstrijden.

Rekening houdend met de nieuwe fysieke afstandsverordeningen die Italië momenteel oplegt, zouden maximaal duizend mensen Rigoletto kunnen bijwonen. Het publiek krijgt in ieder geval zitplaatsen, niemand zal moeten rechtstaan, aldus nog Carlo Fuortes, wiens ambtstermijn als hoofd van het Teatro dell’Opera di Roma vorige maand met vijf jaar werd verlengd.

De operavoorstellingen in openlucht kennen iedere zomer enorm veel succes en zijn ook bij toeristen erg geliefd. Ze behoren tot één van de populairste zomerevenementen in Rome. Het is dan ook niet alledaags om een dergelijk spektakel te kunnen meemaken in een omgeving zoals de Thermen van Caracalla, die doordrongen is van de oudheid en archeologie. Alleen al het majestueuze kader, waar tijdens het begin van de opvoeringen het zonlicht langzaam plaats maakt voor de avond en de nacht, zorgt voor een erg apart en uniek spektakel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.