Scuderie del Quirinale verlengt Raffaello-tentoonstelling tot 30 augustus

Toen enkele weken geleden een filmpje werd voorgesteld over de tentoonstelling Raffaello in de Scuderie del Quirinale, die omwille van de viruscrisis drie dagen na de opening en na zesduizend bezoekers al moest sluiten, werd er al op gezinspeeld.

Nu is het ook officieel: de curatoren van Raffaello zijn erin geslaagd om deze tentoonstelling te verlengen. Tickets zijn nog niet verkrijgbaar, de te volgen procedure en de veiligheidsmaatregelen die zullen gelden bij het bezoek, worden binnenkort gecommuniceerd via de website van de organisator.

Je kan de tentoonstelling Raffaello bezoeken vanaf 2 juni (de oorspronkelijke sluitingsdatum) tot 30 augustus 2020. Dit op voorwaarde dat het virus tegen begin juni nog altijd enigszins onder controle is. En ook blijft. Want het nog steeds stijgende aantal dodelijke slachtoffers (32.330 op het moment dat we dit publiceren) maakt duidelijk dat het virus nog lang niet weg is.

raffascud

In principe moesten de vele bruiklenen uit andere musea na 2 juni terug naar hun land of stad van herkomst. Maar de smeekbedes en het lobbywerk van de curatoren hebben blijkbaar geholpen, want de meeste internationale musea en instellingen tonen begrip voor de actuele situatie en stonden een uitzonderlijke verlenging van de bruikleenperiode met nog eens drie maanden toe.

Dat is vooral goed nieuws voor de Scuderie del Quirinale die voor Raffaello in voorverkoop al meer dan 70.000 tickets had verkocht. De operatie om de reeds verkochte tickets om te ruilen voor een voucher waarmee je binnen het jaar een andere tentoonstelling of evenement kan bezoeken is volop aan de gang en loopt erg vlot.

Wie zijn of haar voucher al gekregen heeft, zal dit vanaf 2 juni opnieuw kunnen gebruiken om Raffaello te bezoeken, maar het is dus evengoed bruikbaar voor een andere tentoonstelling of evenement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.