Burgemeester smeekt toeristen om terug naar Rome te komen

Kom alsjeblief allemaal terug naar Rome, we wachten met open armen op jullie. Zo klonk de emotionele smeekbede van burgemeester Virginia Raggi tijdens een interview met de lokale zender RadioRock en dat nadien werd opgepikt door het Italiaanse persagentschap ANSA.

De burgemeester van Rome sloot zich aan bij premier Giuseppe Conte die alle Italianen oproept om hun vakantie in eigen land door te brengen. Heel wat bedrijven schrappen echter hun traditionele zomervakantie in augustus om de productietijd die werd verloren tijdens de lockdown in te halen. Vakbonden klagen daar niet over, want het personeel heeft het geld vaak hard nodig.

De economie in Italië, die er al niet schitterend aan toe was, verslechtert in een fors tempo en miljoenen mensen kampen nu al met financiele problemen. Het is dus nog lang niet zeker of de Italiaanse gezinnen dit jaar hun geld zullen uitgeven aan een vakantie.

Wie dat toch doet spendeert volgens de Italiaanse premier zijn euro’s best in eigen land. Er zijn talrijke mooie plekken en iedereen vindt wel een passende omgeving: aan zee, in de bergen, aan de oevers van de binnenmeren of ergens in een mooi dorpje op het platteland, stelt Conte.

ponteangelovaticanbynight

Een citytrip naar een stad in eigen land is uiteraard ook mogelijk en voor Raggi is het vanzelfsprekend om dan te kiezen voor Rome, de stad waar je zowat alles kan beleven en waar je tal van gezellige momenten kan doorbrengen. Bij een lekkere maaltijd in een trattoria, tijdens een cultureel evenement of museumbezoek of, jawel, op één van de vele zomerse terrasjes.

Vele Italianen komen zelden of nooit in de hoofdstad die ze vaak alleen maar kennen van het televisiejournaal of uit films. Er valt voor hen ongetwijfeld veel te (her)ontdekken, ook omdat de jongste jaren flink werd geïnvesteerd in het openstellen van nieuwe archeologische sites, musea en cultuur.

Virginia Raggi zei nog dat de internationale grenzen weliswaar op 3 juni weer opengaan, maar dat het toerisme en het luchtvaartverkeer slechts zeer geleidelijk op gang zullen komen. Op een grote toeristenstroom moet Rome voorlopig nog niet rekenen. De mensen mogen er echter op vertrouwen dat ze welkom zijn in Rome, aldus Raggi.

toerist

De toeristische sector in Rome zit sinds februari in grote problemen omdat de internationale reizigersmarkt als gevolg van de viruscrisis helemaal is stilgevallen. Voorzitters van beroepsverenigingen spreken zelfs van een totale verwoesting. Virginia Raggi verklaarde op de radiozender dat nu vooral de boodschap moet worden verspreid dat Rome een veilige stad is. Zeker in het buitenland is dat imago belangrijk.

Ze lanceerde daarbij een emotionele uitnodiging aan iedereen om Rome te bezoeken. “Kom alsjeblief allemaal terug naar Rome, we wachten met open armen op jullie. Voorlopig moeten we met ons allen nog een aantal veiligheidsregels respecteren, maar de stad is echt wel veilig. Ik nodig alle Italianen uit om onze stad te komen ontdekken en dat geldt natuurlijk ook voor alle buitenlandse toeristen”, besloot de burgemeester.

Eén reactie to “Burgemeester smeekt toeristen om terug naar Rome te komen”

  1. John Says:

    Geboekt voor in september: ik kom eraan! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.