Rome prominent aanwezig op Times Square in New York

Op een reusachtig cilindervormig scherm op Times Square in New York, Verenigde Staten, is deze dagen een stukje Rome te zien. Ook het officiële logo van de stad Rome met de letters S.P.Q.R. komt prominent in beeld. De Trevifontein wordt naar voor geschoven als reclamebeeld voor de Italiaans-Amerikaanse mobiliteitsgigant Helbiz.

Dat bedrijf zal Rome binnenkort voorzien van e-bikes en scooters die kunnen worden uitgeleend. Het is de zoveelste poging om een systeem voor gedeeld vervoer in Rome te introduceren. Eerdere pogingen met deelfietsen liepen allemaal slecht af. 

timessquare

Helbiz stelt Rome voor als een modelstad voor duurzamere mobiliteit. Het bedrijf wil een notering op zowel de Nasdaq-beurs als de Borsa Italiana en  maakt volop reclame voor zijn ecologische mobiliteitsaanpak.

In januari sloot Helbiz in Italië ook een joint venture met het elektronische tolheffingsysteem Telepass dat wordt beheerd door Atlantia (het vroegere Autostrade per l’Italia) waardoor gebruikers van de e-scooters rechtstreeks op Telepass Pay of met de Telepass Mobile App kunnen betalen voor parkeer-, brandstof- en andere mobiliteitskosten.

Helbiz werkt ook samen met de mobiliteitsapp Moovit die de datagegevens van verschillende soorten openbaar vervoer in steden bij elkaar brengt en die na een zoekopdracht als één resultaat presenteert.

logostadromesmal

Het stadsbestuur van Rome heeft recent de markt opengesteld voor exploitanten van elektrische deelscooters die geïnteresseerd zijn om hierin zelf te investeren. Naast Helbiz zijn er nog andere kandidaten. Rome wil zich meer richten op alternatieve mobiliteit en auto’s in de binnenstad zoveel mogelijk bannen.

In dat kader past ook het plan van het stadsbestuur om nieuwe fietsroutes te creëren. Die moeten de geïntegreerde mobiliteit met het openbaar vervoer bevorderen. Rome zou graag meer fietsen en scooters gebruikt zien worden voor de kortere afstanden, en bus, tram of metro voor langere verplaatsingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.