Romeinse stadsmusea zijn eerste zondag van de maand weer gratis toegankelijk

Nu het normale dagelijkse leven in Rome zeer langzaam terugkeert (mondmaskers en andere veiligheidsmaatregelen even buiten beschouwing gelaten), zijn de stedelijke musea vanaf nu iedere eerste zondag van de maand weer gratis toegankelijk.

Zondag 7 juni krijg je de eerste kans na de lange lockdown om dat te doen. Er is één groot verschil met vroeger: ondanks de gratis toegang zal je toch verplicht een ticket moeten reserveren en een tijdslot kiezen. Dat kan  telefonisch via 06 06 08. Men moet immers kunnen nagaan hoeveel personen op een bepaald moment toegang hebben.

De inmiddels vertrouwde veiligheidsmaatregelen gelden in alle musea. Bij aankomst in het museum moeten bezoekers op hun beurt wachten om binnen te komen en de fysieke afstand bewaren. Alle bezoekers krijgen een thermische scan. Wie meer dan 37,5° koorts heeft krijgt geen toegang. Het dragen van mondmaskers is verplicht.

We sommen nog eens de musea op die elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn: de Capitolijnse Musea, Palazzo Braschi, de Markten van Trajanus, de Ara Pacis, de Centrale Montemartini, het Museo di Roma in Trastevere, de Galleria nazionale d’arte moderna e contemporanea, Villa Torlonia, het Museo Civico di Zoologia, het Museo Carlo Bilotti, het Museo Barracco, het Museo Napoleonico, het Museo Canonica, het Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, het Casal de ‘Pazzi en het Museo delle Mura.

Ook de archeologische zone van de keizerlijke fora (met ingang aan de Zuil van Trajanus) en het Circus Maximus (zonder de Circo Maximo Experience) zijn gratis toegankelijk op de eerste zondag van de maand.

Tentoonstellingen die in de musea lopen zijn tijdens de gratis bezoekdag doorgaans ook toegankelijk. Uitzonderingen zijn Canova: Eterna bellezza in Palazzo Braschi (verlengd tot 21 juni) en C’era una volta Sergio Leone in de Ara Pacis (verlengd tot 30 augustus).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.