Geplande nationalisering Alitalia loopt vertraging op

De in april geplande nationalisering van de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, die deze maand afgerond zou moeten worden, loopt vertraging op en heeft zelfs nog geen vorm gekregen.

Dat heeft Paola De Micheli, de minister van Infrastructuur en Vervoer gezegd tijdens een hoorzitting in het Italiaanse parlement. De minister kon niet zeggen hoelang het hele proces nog zou aanslepen.

alitaliavliegtuig

Paola De Micheli zei dat de taak niet eenvoudig is. De regering moet een volledige sector van het nationale transport opnieuw organiseren.  Het enige wat zeker vaststaat is dat de luchthaven van Fiumicino bij Rome daarbij een centrale rol zal blijven vervullen.

Ook raakte bekend dat investeringen in Milaan Malpensa worden gepland om de luchthaven beter geschikt te maken voor langeafstandsvluchten. Alitalia voert sinds het schrappen van de rechtstreekse vluchten tussen Rome en New York al een tijdje geen langeafstandsvluchten meer uit.

De Micheli wil tevens de Alitalia-vloot verjongen, zodat er bespaard kan worden op brandstof en onderhoudskosten.  Nieuwe toestellen hebben ook een lagere CO2-uitstoot. Ten slotte moet de maatschappij op zoek naar nieuwe partners omdat de overeenkomsten met Delta Air Lines en Air France-KLM vorige maand eindigden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.