Voedingsmarkten in Rome mogen langer openblijven

De voedselmarkten in Rome mogen voortaan veel later openblijven, in sommige gevallen zelfs tot middernacht. Burgemeester Virginia Raggi ondertekende hiervoor zopas een nieuwe wet die dat toelaat.

De maatregel vereenvoudigt de bestaande openingstijden en biedt marktorganisatoren en individuele kraamhouders meer flexibiliteit om later open te blijven als ze dat willen. Het is dus geen verplichting.

markt1

De wetsaanpassing komt er niet toevallig in de post-lockdown-fase waarin Rome zich nu bevindt. De maatregel is volgens Raggi bedoeld om de stad leefbaarder en burgervriendelijker te maken.

De burgemeester stelt dat de markt een verzamelplaats is waar je overdag kan winkelen, maar waar je ’s avonds evengoed kan afspreken om iets te drinken of te eten.

markt2

Het uitbreiden van de openingsuren wordt ook beschouwd als een economische stimulans voor de markthandelaars die maandenlang hun activiteiten moesten stopzetten als gevolg van de maatregelen tegen het Covid-19-virus.

De nieuwe regels, die variëren naargelang de verschillende soorten markten en hun beheerstructuur, maken het mogelijk dat kraampjes tijdens de week tot 22 uur open blijven. Bepaalde markten zullen dat op zaterdag tot middernacht mogen doen en op zondagen en feestdagen tot 23 uur.

cocomero2

Heb je met dit warme weer ook zo’n zin in het lekker gekoelde en sappige rode vruchtvlees van een cocomero of watermeloen? Of een ander gezond stuk fruit, rechtstreeks van de markt?

Kijk even naar dit filmpje waarin een fruitverkoper op een markt de vrucht deskundig fileert om er vervolgens fruitbekers mee te vullen. Daarna gaat hij nog met ander fruit aan de slag.

Om er meteen eentje te kopen! Alleen opletten of de vingers van de fruitverwerker toch niet ergens in de beker terechtgekomen zijn, want hij werkt wel bijzonder snel…

cocomero1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.