Speurders doen huiszoeking bij de Fabbrica di San Pietro in Vaticaanstad

De Vaticaanse politie (het Corpo della Gendarmeria dello Stato della Città del Vaticano) heeft een inval gedaan in het kantoor van de Fabbrica di San Pietro, het departement dat belast is met het onderhoud en de restauratie van de Sint-Pietersbasiliek en de omliggende gebouwen en structuren.

vaticaanstad (7)

De politiemensen namen tijdens de huiszoeking zowel op de technische als de administratieve dienst van de Fabbrica documenten en computers in beslag.

De speurders zoeken naar bewijzen voor een vermeend corruptieschandaal. De inval gebeurde na een tip van de algemene auditor, die momenteel de boekhouding van de Vaticaanse instellingen controleert.

vaticaanstad (2)

Paus Franciscus stelde recent de apostolische nuntius Mgr. Mario Giordana tijdelijk aan als buitengewone commissaris voor de Fabbrica di San Pietro.

Die moet de eeuwenoude instelling reorganiseren en de aankoopprocedures aanpassen en transparanter maken om het risico op aanbestedingsfraude bij overheidsopdrachten terug te dringen.

vaticaanstad (5)

De Fabbrica di San Pietro werd meer dan vijfhonderd jaar geleden speciaal opgericht voor het beheer van alle werken die nodig waren voor de bouw en de artistieke constructie van de Sint-Pietersbasiliek.

vaticaanstad (4)

De dienst is vandaag nog steeds verantwoordelijk voor het beheer van het gebouw en de omliggende structuren. Momenteel wordt de reusachtige koepel van de basiliek gerestaureerd, een project dat nog vier jaar zal duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.