Leonardo Express rijdt opnieuw

De Leonardo Express, dat is de rechtstreekse sneltrein die de 37 km overbrugt tussen de luchthaven in Fiumicino en het station Roma Termini, rijdt opnieuw. De populaire non-stop pendeldienst die in 1989 in gebruik werd genomen, was omwille van de viruscrisis meer dan drie maanden opgeschort.

leonardoexpress

De Leonardo Express zal voorlopig in totaal 36 treinreizen per dag uitvoeren. Vóór de viruscrisis waren er dat 126. De treinen rijden elk uur en de reis duurt 32 minuten. Het rittenschema zal, naarmate de toeristen terugkeren, worden aangepast.

De eerste shuttletrein vertrekt om 5.35 uur vanuit Termini, de laatste om 22.35 uur.

Vanuit de luchthaven vertrekt de eerste Leonardo Express om 6.35 uur naar Termini, de laatste treinrit naar het centrum van Rome start in Fiumicino om 23.23 uur.

Aan boord gelden, net zoals op alle andere treinen van Trenitalia en de regionale treinen, de inmiddels gekende veiligheidsmaatregelen: fysieke afstand bewaren (behalve voor mensen die in dezelfde woning verblijven) en de verplichting om een mondmasker te dragen.

Een enkele reis met de Leonardo Express kost 14 euro. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis en kinderen tussen de 4 en 12 jaar reizen gratis met een betalende volwassene (eentje per kind). Het aantal bagagestukken aan boord is onbeperkt, er is heel wat bagageruimte voorzien.

Treinkaartjes zijn vooraf te kopen. Dat kan online via de website van Trenitalia, aan de officiële kassa op het treinstation, bij een ticketautomaat of in een krantenkiosk. Aan boord van de trein kan je geen tickets kopen.

Tickets die je persoonlijk op de luchthaven of in het treinstation koopt, moeten worden gevalideerd vooraleer je aan boord van de trein gaat. Online gekochte tickets hoef je niet te valideren.

De validatiemachines bevinden zich vlak na het tourniquet waar je de barcode van je ticket moet laten scannen om toegang tot het perron te krijgen. Nadat je toegang hebt, steek je het ticket in een validatiemachine. Zodra je een klikgeluid hoort, is het gevalideerd. Op het kaartje verschijnt ook een tijdstempel.

Wie bij een controle aan boord een niet-gevalideerd ticket toont, riskeert een boete van 50 euro. Controleurs zijn doorgaans wel mild voor de onwetende toeristen, maar dat is geen reden om je ticket niet te ontwaarden.

Stazione di Roma Termini, Piazza dei Cinquecento, Rome

Aeroporti di Roma – Leonardo da Vinci (Fiumicino)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.