Opnieuw multimediashows op het Forum van Augustus in Rome

Het programma Viaggio nei Fori, een multimediavoorstelling op het Forum van Augustus, begint vandaag aan zijn zesde opeenvolgende jaar. Het programma loopt tot 8 november 2020. Het educatieve spektakel dat in 2014 voor het eerst te zien was, lokt vooral in de zomermaanden veel bezoekers.

Rome is zich ervan bewust dat er dit jaar als gevolg van de viruscrisis en het traag op gang komende toerisme, heel wat minder mensen een ticketje zullen kopen.

Toch werd beslist het programma zoals gepland gewoon te laten plaatsvinden, zij het iets later in het seizoen dan de voorgaande jaren het geval was. Bovendien werd een soortgelijke tweede show, op het tegenoverliggende Forum van Caesar, voorlopig opgeschort.

Wie een multimediashow over de geschiedenis van het Forum van Augustus wil meemaken, krijgt ook hier onvermijdelijk te maken met verplichte anti-Covid-19-maatregelen.

Voor de voorstelling op het Forum van Augustus wordt zoals gewoonlijk een speciale zittribune opgesteld aan de Via Alessandrina (vlakbij Largo Corrado Ricci). Dit jaar worden echter slechts vijftig bezoekers per voorstelling toegelaten en die krijgen pas toegang tot het podium na een negatieve thermoscan.

De beschikbare audiogidsen zijn omhuld met een speciaal papieren wegwerphoesje en de bijgeleverde oortjes zijn bestemd voor eenmalig gebruik. Op het podium wordt gewerkt met genummerde plaatsen zodat een afstand van minimum 1 m kan worden aangehouden. Uiteraard moet je voor de voorstelling vooraf een ticket met het gewenste tijdsblok reserveren. Mondmaskers zijn verplicht.

De show is mee te maken in acht talen (Italiaans, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Duits, Chinees en Japans) en wordt elke avond drie keer opgevoerd. Het programma duurt ongeveer 40 minuten.

De uren van de voorstellingen variëren per periode van het jaar. Van 8 juli tot 31 augustus zijn er dagelijkse vertoningen om 21, 22 en 23 uur. Van 1 tot 30 september vinden ze plaats om 20, 21 en 22 uur en van 1 oktober tot 8 november om 19, 20 en 21 uur.

Voor alle praktische details is er een speciale website beschikbaar. Best controleer je altijd of de opgegeven uren niet werden gewijzigd. Tickets kunnen vooraf online worden gekocht via de website www.viaggioneifori.it of via het callcenter 06 06 08 (elke dag actief van 9 tot 19 uur).

Ze kunnen ook ter plaatse worden gekocht, na het invullen van een formulier waarop de bezoeker zijn of haar persoonlijke gegevens moet achterlaten of in de toeristische informatiepunten en -kiosken in de stad.

Tijdens de multimediashow worden over, door en langs de ruïnes op de keizerlijke fora, de fragmenten, de kolommen en de vele tempelresten digitale beelden geprojecteerd.

Daardoor zie je de gebouwen als het ware opnieuw verrijzen en komen de personages die een belangrijke rol in de fora speelden weer tot leven. Het verhaal wordt verteld door Piero Angela en werd samen met Paco Lanciano gerealiseerd.

De eerste voorstelling van Viaggio nei Fori werd in 2014 opgezet naar aanleiding van de herdenkingen rond de 2000ste verjaardag van het overlijden van keizer Augustus. De praktische uitwerking van het digitale programma kostte toen zo’n 840.000 euro maar de bezoekers waren meteen enthousiast en bleven komen.

Vier jaar geleden werd de voorstelling uitgebreid met een voorstelling in het Forum van Caesar. Dit laatste spektakel lokte het eerste jaar al meteen 158.000 betalende toeschouwers. De voorbije jaren verdubbelde dat aantal.

Omdat het toerisme momenteel slechts zeer geleidelijk op gang komt, vindt deze tweede show voorlopig niet plaats. Als het aantal bezoekers in Rome in de loop van de zomer fors zou stijgen en de belangstelling groot genoeg is, kan dat nog veranderen.

Viaggio nei Fori – Praktische informatie en boekingen

Bekijk hier een promofilmpje over het Forum van Augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.