Parco della Musica herdoopt in Auditorium Ennio Morricone

Tijdens een buitengewone zitting heeft de gemeenteraad van Rome vandaag unaniem het voorstel goedgekeurd om het Auditorium Parco della Musica ten noorden van Rome te herdopen in Auditorium Ennio Morricone.

De beslissing is erg snel genomen, want het is amper een week geleden dat werd voorgesteld om het multifunctionele muziek- en cultuurcomplex van Rome de naam te geven van de wereldberoemde componist die op 6 juli in Rome overleed.

De gemeenteraadszitting vond uitzonderlijk plaats in de Aula Giulio Cesare van het Capitool, dit in aanwezigheid van enkele familieleden en goede vrienden van Ennio Morricone. Burgemeester Virginia Raggi overhandigde namens het stadsbestuur als aandenken een replica van de Romeinse wolvin aan de familie.

luparaggimorricone

Muzikanten van het Santa Cecilia-orkest, dat het Auditorium als hoofdkwartier heeft, speelden tijdens de speciale zitting enkele fragmenten uit het enorme oeuvre van Morricone, onder meer uit de soundtrack van Once upon a time in America. De dirigent van dienst was Andrea Morricone, de zoon van de maestro.

De aanwezigen, onder wie zanger Renato Zero en filmregisseur Giuseppe Tornatore, reageerden emotioneel maar vol vreugde op het gemeenteraadsbesluit. Ook Marco Morricone, Ennio’s andere zoon, kon tijdens zijn toespraak zijn emoties nauwelijks bedwingen.

auditorium(3)

Volgens burgemeester Raggi is de nieuwe naam voor het Parco della Musica een mooie herinnering aan het muzikale genie van Ennio Morricone die zijn hele leven in Rome heeft gewoond en gewerkt en die zoveel heeft gegeven aan de stad en Italië. De naam van Morricone is bovendien uitgegroeid tot een internationaal symbool van cultuur en kunst.

www.auditorium.com

Auditorium Parco della Musica
Via Pietro de Coubertin, 30, 00196 Rome

Informatie en aanvragen voor rondleidingen:

Tel. + 39 06 802 412 81
visiteguidate@musicaperroma.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.