Aantal virusbesmettingen in Italië plots gestegen

De epidemische curve stijgt ook in Italië, het aantal Covid-19-besmettingen is sinds gisteren meer dan verdubbeld: 282 vandaag tegen 129 een dag eerder.

De voorbije dagen waarschuwde de gezondheidsraad van de regio Lazio al voor het stijgende aantal virusbesmettinen. Alessio D’Amato had het zelfs al over een nieuwe lockdown in Rome. Die uitspraak werd echter meteen afgezwakt door Nicola Zingaretti, de president van de regio Lazio, die wel opriep om de veiligheidsmaatregelen te respecteren.

Het hoogste aantal besmettingen werd vandaag geregistreerd in Emilia Romagna met 57 nieuwe gevallen. Lombardije volgt met 51 en Veneto met 36. Ook Basilicata (33) en Lazio (20) behoren tot de regio’s waar de besmettingen plots stijgen. De autonome provincie Trento telt 20 nieuwe gevallen, Campania 19 en Piemonte 13.

Het totale aantal door Covid-19 getroffen mensen in Italië is daarmee gestegen tot 245.590. Tot nu toe maakte het virus in Italië al 35.097 dodelijke slachtoffers.

virus

Volgens minister van Volksgezondheid Roberto Speranza is het nog te voorbarig om al te spreken van een ‘tweede virusgolf’, maar de overheid blijft uiterst waakzaam. Er is voorlopig nog geen sprake van om bepaalde maatregelen opnieuw te verstrengen.

De minister verklaarde dat onmogelijk kan worden ingeschat hoe de toestand de komende maanden zal evolueren. Sommige landen en regio’s krijgen af te rekenen met nieuwe virusopstoot, andere blijven daarvan gespaard.

Speranza vertelde in de Italiaanse media dat Italië nu sterker staat dan begin februari omdat ondertussen heel wat kennis werd opgedaan om de verspreiding van het virus te beperken. Volgens de minister zal men ditmaal, in tegenstelling tot zes maanden geleden, de onzichtbare vijand ook zien aankomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.