Nieuwe sfeerverlichting voor Castello di Giulio II en middeleeuws dorpje Ostia Antica

Het karakteristieke dorpje Ostia Antica, tussen de gelijknamige archeologische site en de oevers van de Tiber, kreeg recent nieuwe sfeerverlichting. Die werd geplaatst door het Romeinse energiebedrijf Acea, in opdracht van het stadsbestuur van Rome.

borgo_ostia_antica(1)

De jongste jaren worden in Rome systematisch monumenten, basilieken en belangrijke archeologische vindplaatsen uitgerust met energiezuinige ledverlichting.

borgo_ostia_antica(3)
In Ostia Antica verlichten voortaan achtentwintig gloednieuwe led-schijnwerpers het Castello di Giulio II, de burcht van paus Julius II (1503-1513).

Deze paus, geboren als Giuliano della Rovere, was één van de bekendste pausen uit de renaissance. In de wandelgangen werd hij Il Terribile (De Verschrikkelijke) genoemd.

borgo_ostia_antica(5)

Vijf andere grote ledspots versterken de vlakbij gelegen vroegchristelijke basiliek van Sant’Aurea. Zo wordt een avondwandeling tussen de smalle straatjes en de charmante vijftiende-eeuwse huizen nog suggestiever.

Deze borgo is één van de plekken in Rome waar het stadsleven niet langer doordringt. Hier ben je echt in een dorpje met een bijna middeleeuwse sfeer, hier en daar een kleine trattoria, bloemen en planten aan de gevels en vooral: rust en stilte.

borgo_ostia_antica(6)

Burgemeester Virginia Raggi zei tijdens de officiële inhuldiging van de nieuwe verlichting dat dankzij de vele recente artistieke ledverlichtingsprojecten in de stad op talrijke plaatsen een unieke sfeer wordt gecreëerd.

borgo_ostia_antica(2)

Inwoners en bezoekers krijgen daardoor bovendien de mogelijkheid om zelfs ’s nachts een aantal fascinerende plekken en hoeken van de stad op een andere manier te ontdekken, te waarderen en te beleven. Het ledprogramma wordt de komende maanden voortgezet.

borgo_ostia_antica(4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.