Vijftiende Filmfestival van Rome van 15 tot 25 oktober

Het vijftiende filmfestival van Rome zal plaatsvinden van 15 tot 25 oktober 2020, tenminste wanneer het coronavirus de komende weken of maanden niet opnieuw opflakkert.

Het festival speelt zich af op verschillende plaatsen in de stad, maar zoals ieder jaar situeert het epicentrum van het evenement zich in en rond het Auditorium Parco della Musica, binnenkort het Auditorium Ennio Morricone. Het festival plant ook een eerbetoon aan de op 6 juli overleden componist.

cinemafest

Over het programma van het Festa del Cinema di Roma is tot dusver weinig geweten. Wel zeker is de vertoning van Stardust, een documentaire biopic over de carrière van David Bowie, geregisseerd door Gabriel Range en met Johnny Flynn in de rol van de zanger.

Een andere documentaire die zijn première op het festival zal beleven is Mi Chiamo Francesco Totti van Alex Infascelli, die de carrière in beeld brengt van de voormalige aanvoerder van AS Roma en de Italiaanse spits Francesco Totti.

De film Mijn naam is Francesco Totti is gebaseerd op het boek Un Capitano, een 512 bladzijden tellende biografie die Totti samen met journalist Paolo Condò schreef.

boektotti

Het filmfestival van Rome kan traditioneel ook altijd rekenen op de aanwezigheid van een aantal beroemde buitenlandse filmregisseurs, acteurs en actrices.

Antonio Monda, de artistieke leider van het festival, laat weten dat er door de virusperikelen nog steeds geen duidelijkheid is over de komst filmsterren uit de Verenigde Staten. Niemand weet of  Amerikanen in oktober naar Italië zullen kunnen reizen zonder in quarantaine te moeten ​​bij aankomst.

www.romacinemafest.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.