Italië verlengt noodtoestand tot 15 oktober

Het Italiaanse parlement keurde het voorstel van de regering goed om de noodtoestand in het land te verlengen tot 15 oktober. Italië riep op 31 januari voor een half jaar de noodtoestand uit nadat bij twee Chinese toeristen in Rome een besmetting met het coronavirus was vastgesteld. Die periode loopt vandaag af.

Door het verlengen van de noodtoestand kan de regering blijven beschikken over extra geld voor het nemen van speciale maatregelen, kunnen sneller beslissingen worden genomen en krijgen de regionale autoriteiten indien nodig meer bevoegdheden om in te grijpen.

virusteller_juli

Italië was het eerste Europese land dat door het virus werd getroffen. Vooral de noordelijke regio groeide uit tot het epicentrum van de virusuitbraak en kampte wekenlang met overvolle ziekenhuizen en massale sterfgevallen.

Tot nu toe telde Italië 35.129 virusdoden. Van de 246.776 personen die tot dusver besmet raakten, zijn er inmiddels 199.031 weer hersteld of ontslagen uit het ziekenhuis.

Er duiken in heel Italië nog steeds besmettingen op. De jongste dagen is het aantal zelfs weer gestegen. Volgens premier Giuseppe Conte is alles nu echter beter onder controle dan enkele maanden geleden en zijn de gezondheidsdiensten ook beter voorbereid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.