Kerstboom van Rome verhuist naar Piazza del Popolo

Het is nog enkele maanden wachten op kerstmis, maar Rome is nu al op zoek naar een sponsor voor de stedelijke kerstboom. Die zal dit jaar omwille van de werkzaamheden aan de Metro C-lijn niet worden geïnstalleerd op de gebruikelijke locatie op Piazza Venezia, maar op Piazza del Popolo, aan de andere kant van de Via del Corso.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot 4 september aanmelden bij het stadsbestuur van Rome. De voorbije twee jaar werd de plaatsing van de officiële kerstboom van Rome gesponsord door het Amerikaanse filmstreamingbedrijf Netflix. Dat houdt niet zo’n goede herinneringen over aan het kerstboomavontuur, al hadden die niets te maken met de sponsor.

Twee jaar geleden haalde de kerstboom van Rome wereldwijd negatieve krantenkoppen. De boom verloor kort na zijn aankomst in Rome het grootste deel van zijn naalden, waardoor hij door de Romeinen al gauw spelacchio of kaalkopje werd genoemd. Er werd wekenlang gelachen met de uitgedunde kerstboom.

Ook vorig jaar verliep de plaatsing van de kerstboom van Rome niet zo vlot. De boom bleek toen te groot voor transport en er werden dan maar een aantal takken afgezaagd. In Rome werden die er weer aangelijmd, maar visueel was die ingreep niet helemaal geslaagd. Deze boom kreeg al snel de bijnaam spezzacchio of splintertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.