Italië dreigt met vluchtverbod voor Ryanair

De Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit ENAC (Ente Nazionale per l’Aviazione Civile) dreigt de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair te verbieden om nog vluchten uit te voeren in Italië. Ryanair zou zich regelmatig niet aan de opgelegde coronaregels houden.

Volgens ENAC houdt Ryanair zich niet aan de verplichting om voldoende fysieke afstand te bewaren tussen de passagiers. Luchtvaartmaatschappijen mogen daar onder voorwaarden wel van afwijken, maar ook aan die voorwaarden voldoet Ryanair niet, stelt ENAC. Ook met de verplichting om mondmaskers te dragen zou de Ierse maatschappij het niet altijd  zo nauw nemen.

ryanair

Als Ryanair de veiligheidsregels om het virus te beteugelen blijft overtreden, wil ENAC de Ierse luchtvaartmaatschappij de toegang tot het luchtruim verbieden. Ryanair zou dan niet meer in Italië mogen landen en opstijgen.

Een minder strenge maatregel zou zijn dat Ryanair wordt gedwongen te vliegen met slechts een beperkt aantal passagiers per vlucht.

ENAC stelt dat het niet gaat om eenmalige incidenten, maar dat het Ierse bedrijf systematisch de regels overtreedt. In Italië moeten luchtvaartmaatschappijen ervoor zorgen dat passagiers afstand van elkaar houden tijdens het boardingproces en in de luchthavenbussen.

Dat kan onder meer door passagiers in kleine groepjes aan boord te laten, in plaats van allemaal tegelijkertijd. In het vliegtuig zelf hoeft er geen afstand gehouden te worden, maar moet de bemanning er (net als in de meeste andere landen) wel op toezien dat iedereen een mondmasker draagt.

Volgens Ryanair kloppen de beschuldigingen van de Italiaanse luchtvaartautoriteit niet. De Ierse maatschappij stelt dat ze er alles aan doet om de interactie tussen de passagiers te verminderen, zowel aan boord van de vliegtuigen als op de luchthavens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.