Italiaanse regering keurt economisch steunpakket van 25 miljard euro goed

De Italiaanse regering heeft een stimuleringspakket van 25 miljard euro goedgekeurd om de ​​economie weer op gang te brengen. Die heeft zwaar te lijden onder de viruscrisis.

Vooral in de toeristische regio’s en steden zijn enorme drama’s in de maak. Doordat de noodtoestand in Italië werd verlengd tot 15 oktober kan premier Giuseppe Conte extra maatregelen nemen.

eurobiljetten (1)

Het decreet omvat 103 bepalingen en omvat onder meer een uitstel van belastingtermijnen, een verbod voor werkgevers om werknemers te ontslaan tot ze minstens 18 weken technisch werkloos zijn geweest en belastingkortingen voor bedrijven die hun loontrekkenden opnieuw aan het werk zetten.

Daarnaast verlengt Rome de maandelijkse noodbetalingen van 400 tot 800 euro per familie. Het bedrag is afhankelijk van de samenstelling van het gezin.

Voor de Zuid-Italiaanse regio’s, de armste gebieden van het land, komt er een fiscaal gunstig regime. Tevens wordt 500 miljoen euro uitgetrokken om de overuren van personeel uit de gezondheidssector te betalen.

De plannen om cruiseschepen vanaf 15 augustus hun reizen te hervatten en vakbeurzen vanaf september opnieuw te laten plaatsvinden, zijn nog niet goedgekeurd, daarvoor is het wachten of het aantal virusbesmettingen blijven stijgen.

Premier Conte liet ook weten dat de huidige veiligheidsregels zoals het aanhouden van een fysieke afstand tussen personen en het dragen van mondmaskers zeker verplicht zullen blijven tot minstens 7 september. Daarna wordt een mogelijke verlenging van de regels opnieuw bekeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.