Raffaello-tentoonstelling in de Scuderie del Quirinale volledig uitverkocht

Eind volgende week, op zondag 30 augustus, eindigt de spraakmakende tentoonstelling over de kunstschilder Raffaello in de Scuderie del Quirinale.

Hoewel de openingsuren recent nog fors werden uitgebreid en bezoekers volgende week zelfs 24 uur per dag toegang krijgen, zijn alle tickets verkocht. Reserveren is dus niet meer mogelijk omdat alle tijdslots ingevuld zijn.

raffaello_uitverkocht

De tentoonstelling rond Rafaël is het grootste kunstevenement dat dit jaar in Rome plaatsvindt en kreeg uiteraard ook af te rekenen met de lockdown na de virusuitbraak. Vlak na de opening in maart werd de tentoonstelling maandenlang gesloten.

Maar tegen alle verwachtingen in slaagden de organiseren erin om begin juni de tentoonstelling toch nog een drietal maanden te verlengen tot eind augustus.

Dat gebeurde weliswaar met een beperkter bezoekersregime wegens de beschermingsmaatregelen tegen het coronavirus, maar daardoor hebben vele mensen de expo de voorbije weken toch nog kunnen zien.

In Raffaello weren meer dan tweehonderd topstukken bij elkaar gebracht. Daaronder een veertigtal schilderijen, maar ook schetsen, tekeningen, voorontwerpen van Rafaël en een aantal vergelijkingswerken van andere kunstenaars. Ongeveer honderd kunstwerken waren van Rafaël zelf. De schilderijen zijn allemaal bruiklenen uit andere musea wereldwijd.

rafscud

Rafaël behoort samen met Michelangelo en Leonardo da Vinci tot de grote meesters uit de renaissance. De schilder die op 37-jarige leeftijd stierf stond reeds in zijn tijd hoog aangeschreven en was gedurende zijn korte leven enorm productief. Zo ontving hij belangrijke opdrachten van de pausen Julius II en Leo X.

Raffaello
Van 2 juni tot 30 augustus 2020
Scuderie del Quirinale
Via XXIV Maggio 16, Rome
www.scuderiequirinale.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.