Rome opent eerste drijvende bioscoop

In Rome is maandagavond de eerste drijvende bioscoop geopend op het laghetto dell’Eur, officieel het Parco Centrale del Lago, een kunstmatig aangelegd meer in het zuiden van de stad.

De officiële opening van het nieuwe Timvision Floating Theatre werd verzorgd door niemand minder dan de bekende Amerikaanse filmregisseur en drievoudig Oscarwinnaar Oliver Stone. Hij stelde er tevens zijn nieuwe autobiografie Chasing the Light voor. Daarna werd zijn film Wall Street uit 1987 vertoond.

floating (1)

De komende dagen en weken krijgen filmliefhebbers volop de kans om te genieten van deze bijzondere ervaring op het water. Het drijvende filmtheater blijft in Rome staan tot 24 september en biedt de komende weken een uitgebreid filmprogramma aan. Dat wordt verzorgd in samenwerking met de kleine bioscoop Il Caravaggio aan de Via Giovanni Paisiello, vlakbij Villa Borghese.

floating (3)

Er zullen zowel cultfilms als klassiekers worden geprogrammeerd, maar de organisatoren beloven ook avant-premières en debuutfilms uit de hele wereld.

Sommige van die films zullen worden ingeleid door de regisseur of de acteurs of worden vertoond in aanwezigheid van bekende figuren uit de (Italiaanse) filmwereld. Zo zal Matt Dillon op donderdag 27 augustus zijn debuutfilm City of Ghosts uit 2002 presenteren.

floating (7)

De drijvende filmarena biedt plaats aan 150 toeschouwers die toegang krijgen langs de Viale Africa. Voor het geluid wordt gewerkt met draadloze hoofdtelefoons. De vertoningen hebben plaats om 21 uur en om 23 uur.

Individiuele tickets kosten 5 euro. Een gezinstoegang (twee volwassenen en twee kinderen jonger dan 18 jaar) kost 15 euro. Wie op één avond twee films wil zien (dus om 21 uur en om 23 uur) betaalt 8 euro.

De tickets met korting kunnen alleen aan de kassa worden gekocht en zijn niet vooraf online te koop. De kassa bevindt zich eveneens aan de Viale Africa. Aan de bezoekers wordt gevraagd een dertigtal minuten vóór het begin van de vertoning aanwezig te zijn.

floating (4)

Het Floating Theatre is bedacht en georganiseerd door Alice nella Città in samenwerking met het vastgoedontwikkelings- en beheersbedrijf EUR SpA en wordt mee gefinancierd door hoofdsponsor Telecom Italia (TIM).

EUR SpA is de eigenaar van zowel het laghetto als het omliggende park. Ook de stad Rome, de regio Lazio en het Ministero per i beni e le attività culturali (MIBACT) steunen het tijdelijke bioscoopproject.

floating (6)

Het initiatief is een direct gevolg van de periode van de gedwongen lockdown dit voorjaar, waarbij Alice nella Città, een autonoom en parallel onderdeel van het internationale filmfestival van Rome, een aantal bijzondere films vertoonde vanuit ramen. Het hoofddoel van Alice nella Città is de promotie van de filmcultuur bij een jonger publiek.

floating (2)

Oliver Stone won drie Oscars. In 1979 voor zijn scenario voor de film Midnight Express, in 1987 als beste regisseur voor de film Platoon en in 1990 als beste regisseur voor de film Born on the Fourth of July.

floating (5)

Stone is onder meer ook bekend als scenarist van Scarfcae en Year of the Dragon. Tot zijn bekendste films behoren The Doors, JFK, Natural Born Killers, Nixon, World Trade Center en Snowden, om er slechts enkele te vermelden.

www.floatingtheatre.it

www.alicenellacitta.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.