Week van de Klassieken van 3 tot en met 13 september

De jaarlijkse Week van de Klassieken komt er weer aan, maar deze ziet er dit jaar door de virustoestanden wat anders uit dan normaal.

Niet alleen is het evenement verplaatst naar de periode van 3 tot 13 september 2020, maar alle activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden zijn ditmaal uitsluitend via livestreams te volgen. Het programma vind je op deze pagina waar je ook meteen kan inschrijven voor een bepaalde lezing.

weekklassieken2020

Deze dertiende (en ditmaal dus online) editie van de Week van de Klassieken heeft ‘controverse’ als thema, en gaat over gebruik en misbruik van de Klassieke Wereld in het heden.

Eén van de hoogtepunten is de lezing op vrijdag 4 september over de relatie tussen archeologie en de machthebbers van een land.

Om deze livestreams te volgen hoef je geen extra programma’s te downloaden of te installeren op je computer. Na aanmelding ontvang je een link, waarmee je met een gewone browser (Chrome, Firefox, …) op je pc, laptop, tablet of smarthone de activiteit kan volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

www.weekvandeklassieken.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.