Staking openbaar vervoer in Rome op 25 september

In Rome is alweer een grote staking in de transportsector op komst.  Binnen een tweetal weken, op vrijdag 25 september, zal het personeel van de vervoersmaatschappijen ATAC, Roma TPL en Cotral op initiatief van hun vakbond het werk gedurende 24 uur neerleggen. De stakende bedrijven zijn wettelijk wel verplicht om tijdens de spitsuren een minimum dienstregeling te voorzien.

De staking zal aanzienlijke gevolgen hebben voor het netwerk van bussen, trams, metro en sneltrams in Rome en voor de verbindingen Roma-Lido, Termini-Centocelle en Roma-Civita Castellana-Viterbo, geëxploiteerd door ATAC, evenals de busdiensten die in de buitenwijken van Rome worden verzorgd door Roma TPL en Cotral.

metrohalte_colosseo

De staking is een reactie op de maatregelen die de overheid heeft genomen met de heropening van de scholen in het vooruitzicht. Door de komst van duizenden scholieren zal het vanaf 14 september een heel stuk drukker worden op de Romeinse bussen, trams en metro.

De overheidsrichtlijn bepaalt dat schoolbussen en het openbaar vervoer 80 procent van hun capaciteit moeten kunnen gebruiken. Volgens de vakbond is dat nog steeds te gevaarlijk en lopen de chauffeurs een aanzienlijk risico dat ze besmet raken met het coronavirus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.