Italiaanse regering steunt toerisme en cultuur met 3 miljard euro

Om de toerisme- en cultuursector, twee fundamentele pijlers voor de Italiaanse economie, te ondersteunen en weer op gang te brengen, keurde de Italiaanse regering een pakket maatregelen goed ter waarde van 3 miljard euro.

Het bedrag maakt deel uit van het economische steunpakket van 25 miljard euro dat vorige maand al werd goedgekeurd. Tot nu toe was nog niet helemaal duidelijk hoe de Italiaanse regering het geld zou verdelen.

eurobiljetten_18

Naast het opschorten van de belasting op onroerend goed (de Imposta Municipale of IMU) op accommodaties, bioscopen, theaterzalen en musea, voorziet de regering ook een subsidiepakket van meer dan 500 miljoen euro voor de organisatie van commerciële en publieke activiteiten in de historische centra van een aantal steden die belangrijk zijn voor het toerisme.

De subsidie wordt enkel verstrekt aan bedrijven of organisaties waarvan de omzet met minstens een derde is gedaald, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zullen 29 kunststeden van deze maatregel kunnen genieten. Het lijstje omvat naast Rome, ook Venetië, Verbania, Firenze, Rimini, Siena, Pisa, Como, Verona, Milaan, Urbino, Bologna, La Spezia , Ravenna, Bolzano, Bergamo, Lucca, Matera, Padua, Agrigento, Syracuse, Ragusa, Napels, Cagliari, Catania, Genua, Palermo, Turijn en Bari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.