Rome hervat organisatie beurzen en congressen

Rome hervat vanaf deze maand de organisatie van beurzen en congressen. De voorbije maanden werden onvermijdelijk verscheidene evenementen geannuleerd, maar nu wordt de draad geleidelijk aan weer opgenomen.

Dat gebeurt uiteraard met de strikte toepassing van de geldende gezondheidsprotocollen en met inachtneming van de inmiddels bekende beschermingsmaatregelen.

Inzake beurstoerisme is Rome samen met Milaan, één de meest actieve steden in Italië. In de internationale ranglijst van MICE-toerisme (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions) stond Italië vóór de viruscrisis in de top zes van de belangrijkste beurslanden ter wereld, met 550 internationale bijeenkomsten.

Fiera Roma, één van de belangrijkste tentoonstellingscentra in Europa, beschikt over tien paviljoenen die zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologie en mogelijkheden.

Het futuristisch aandoende zakencentrum werd ontworpen door architect Tommaso Valle uit Rome. Het huidige nieuwe beursterrein vergde een investering van 350 miljoen euro. De eerste steen van het complex werd gelegd op 21 april 2004.

De beursgebouwen zijn met elkaar verbonden door een loopbrug op 6 m hoogte, die van bovenaf toegang geeft tot de paviljoenen. Daardoor is de structuur van Fiera Roma uiterst flexibel en veelzijdig en kan die vlot aan de wensen van de gebruikers worden aangepast.

De Fiera di Roma beschikt over een vijftigtal vergader- en conferentiezalen en multifunctionele ruimtes, met een capaciteit van 20 tot 5.000 zitplaatsen. Het beurscomplex en de omgeving vormen in feite een nieuwe wijk, gebouwd tussen Rome en de internationale luchthaven van Fiumicino. De Fiera di Roma beschikt over goede verbindingen met het historische stadscentrum, de verschillende treinstations en de luchthaven.

Deze maand staan nog twee digitale initiatieven op de agenda: Evoo Trends, een evenement gewijd aan de volledige toeleveringsketen van olijfolie (van 24 tot 26 september) en Wellfair (op 25 en 26 september), een evenement dat zich concentreert op gezondheid, voeding, onderzoek, geneeskunde en innovatie. Evoo Trends en Welfair worden dus volledig virtuele evenementen die te beleven zijn via het Italiaanse digitale platform Lemonn.

Roma Fiera kondigt voor september ook reeds de volgende fysieke vakbeurzen aan: Comunikart, gewijd aan marketing en visuele communicatie (van 18 tot 20 september) en Abilmente, een beurs gewijd aan creatieve handvaardigheid (van 24 tot 27 september).

fiera1

Hoewel de komende maanden nog een aantal evenementen door de organisatoren werden geschrapt of uitgesteld naar een latere datuml, kunnen beursbezoekers toch terecht op de derde editie van RO.ME Museum Exhibition, die plaatsvindt van 25 tot 27 oktober.

fiera2

Daarnaast zijn er de 21ste International Tattoo Expo Rome (met meer dan 400 tattoo-artiesten van over de hele wereld en tattoo-sterren uit Japan, Europa en Amerika, van 20 tot 22 november), NSE – New Space Economy European Expoforum (van 9 tot 11 december) en de Maker Faire Rome (van 10 tot 13 december), het grootste Europese evenement over innovatie, uitvindingen en creativiteit.

Fiera Roma
Via Portuense 1645-164
00148 Rome
www.fieraroma.it

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.