Torlonia-tentoonstelling in Rome opent op 14 oktober

In Rome is de officiële openingsdatum bekendgemaakt van I Marmi Torlonia (The Torlonian Marbles). Na de recente tentoonstelling over Raffaello wordt deze expo beschouwd als één van de grootste kunst- en cultuurevenementen die dit jaar in Rome plaatsvinden.

De Torlonia-collectie bestaat uit 620 oude marmeren sculpturen, waarvan er 96 op de tentoonstelling te zien zijn. Het is meer dan zeventig jaar geleden dat de verzameling nog eens werd getoond aan het publiek.

De wereldberoemde Torlonia-collectie, door velen beschouwd als ’s werelds belangrijkste privécollectie van antieke marmeren sculpturen, opent op 14 oktober in Palazzo Caffarelli, de tentoonstellingslocatie van de Capitolijnse Musea. Zonder het coronavirus als spelbederver, zal ze te bezoeken zijn tot 29 juni 2021. Tickets kunnen nog niet worden gekocht.

Clubleden van S.P.Q.R. krijgen binnenkort als eersten een bijdrage te lezen over deze unieke tentoonstelling en, als preview op het evenement, ook een aantal unieke foto’s te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.