Verplichte virustest voor wie vanuit Frankrijk naar Italië reist

Alle reizigers die vanuit Parijs en andere streken in Frankrijk in Italië arriveren, zullen verplicht een Covid-19-test moeten ondergaan. De eerste reizigers zullen in principe vanaf morgen al worden gecontroleerd op de luchthaven van Fiumicino in Rome.

Frankrijk kampt met een fors toenemend aantal besmettingen en het risico ligt volgens de Italiaanse autoriteiten momenteel te hoog om hen zomaar toegang tot het land te geven, zeker nu een nieuwe infectiegolf ook de rest van Europa dreigt te overspoelen. Frankrijk registreerde gisteren 10.569 nieuwe bevestigde Covid-19-gevallen, een dag eerder werd bij 13.498 mensen een besmetting vastgesteld.

speranza210920

Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza liet weten dat Italië het op dit moment inzake de beheersing van het virus, beter doet dan de meeste andere Europese landen, maar dat grote voorzichtigheid geboden blijft om de offers die de voorbije maanden werden gebracht niet in gevaar te brengen. De hallucinante beelden van overvolle ziekenhuizen en gangen vol zieken, staan nog stevig in ieders geheugen gegrift.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.