Italiaanse regering in spoedberaad over nieuwe virusmaatregelen

De Italiaanse regering is in spoedberaad bij elkaar gekomen en vergadert momenteel over een nieuw decreet met (ongetwijfeld strengere) maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dammen.

De kans is groot dat het nachtleven opnieuw aan banden wordt gelegd en dat feestjes en samenkomsten, zowel in openbare gelegenheden als privé, verboden zullen worden. Al is nog niet duidelijk hoe men dit laatste wil afdwingen of controleren.

Ook zouden contactsporten weer op de verbodslijst komen. Daar hoort in principe ook voetbal bij.  Er wordt tevens overwogen om alle bars en restaurants vanaf middernacht te sluiten.

Eten en drinken op straat, ook al is het in de buurt van een bar of eetgelegenheid, zou eveneens verboden worden vanaf 21 uur, net als het afhalen van maaltijden of dranken.

tiber_rome

De regering was van plan om de actuele toestand donderdag te evalueren en dan uit te pakken met eventuele nieuwe maatregelen. Maar het aantal besmettingen neemt inmiddels zo snel toe, dat vermoedelijk morgen in de loop van de dag al zal worden gecommuniceerd over een strengere aanpak. 

Het aantal geregistreerde infecties in Italië blijft stijgen, met vandaag 5.724 nieuwe positieve gevallen tegenover 5.372 de dag ervoor. Er stierven vandaag in Italië 29 mensen aan de gevolgen van het virus.

Italië heeft enkele dagen gelegen het permanent dragen van een mondmasker buitenshuis verplicht gemaakt. Wie weigert een masker te dragen riskeert een boete tussen 400 en 1.000 euro.

Handelaars en horeca-uitbaters die de opgelegde regels niet naleven betalen bij betrapping 1.000 euro en moeten een maand sluiten. Er komen ook meer en strengere controles op de naleving van de overheidsmaatregelen.

marcus_aurelius

Wie vanuit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk naar Italië reist, moet verplicht een virustest ondergaan. Ook reizigers uit Kroatië, Griekenland, Malta, Spanje en zeven regio’s in Frankrijk zullen zich moeten laten testen vooraleer ze het land binnen mogen.

Met het toenemende aantal besmettingen in heel Europa is de kans groot dat het aantal landen op deze lijst nog zal worden uitgebreid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.