Derde en laatste seizoen van Suburra op komst

De streamingdienst Netflix kondigt het derde seizoen van de populaire Romeinse misdaadserie Suburra aan. Het wordt meteen het laatste seizoen van de televisieserie die de gewelddadige strijd om de macht in de onderwereld van Rome in beeld brengt en toont hoezeer deze verweven is met de hoogste politieke kringen en zelfs het Vaticaan. Het derde seizoen van Suburra wordt uitgebracht op 30 oktober.

suburra

Suburra speelt zich volledig af in en nabij Rome, waar kardinalen van het Vaticaan, de lokale maffia en een aantal corrupte politici met elkaar in aanvaring komen. Sinds de eerste serie worden drie jonge criminelen gevolgd die elkaars tegenpolen zijn, maar die moeten samenwerken, verbonden sluiten en toegevingen doen om hun plannen te kunnen verwezenlijken. Dat verloopt uiteraard niet zoals ze het hadden voorzien.

Voor de eerste twee seizoenen lieten de filmmakers zich gedeeltelijk inspireren door de echte gebeurtenissen in het Mafia Capitale-schandaal dat Rome vele maanden in de greep hield en waarvan de gevolgen tot vandaag nog nazinderen.

In het derde seizoen lijkt er met het komende Jubeljaar in Rome, de Jubilee, grof geld verdiend te kunnen worden. Maar samen met de toenemende invloed en macht komt er ook meer gevaar om de hoek kijken. Suburra richt zich op de machtsconflicten en de corruptie in het Romeinse stadsbestuur en Vaticaanstad en focust op de gebeurtenissen waarbij de georganiseerde misdaad, politici en kardinalen met elkaar in aanvaring komen. Dat gebeurt niet op een vreedzame manier en al gauw vallen de eerste doden.

Ook ditmaal wordt Rome in beeld gebracht op een manier die veraf staat van de mooie foto’s die meestal van Rome worden getoond en van de idyllische stad waarmee de gemiddelde toerist te maken krijgt. Strikt genomen is Suburra fictie, maar volgens mensen die dicht bij de productie staan is het verhaal soms akelig realistisch.

In Suburra lopen fictie en realiteit grimmig door elkaar. Wie Rome een beetje kent, weet dat met het bewuste badplaatsje in de eerste serie Ostia wordt bedoeld, een frazione of deelgemeente van Rome. In het filmverhaal staat de maffia er op het punt een machtsgreep te doen om het te kunnen veranderen in een gokparadijs. Het vele geld dat daarbij te pas komt en zal kunnen witgewassen worden, doet alle betrokkenen dromen.

Het is algemeen bekend dat zowel de handel en horeca, het toerisme, de talrijke ontspanningsmogelijkheden, maar ook zaken zoals de toekenning van bouwcontracten, het wegenonderhoud, de politiek en het openbaar bestuur in Ostia jarenlang werden gecontroleerd door een paar maffiafamilies. Enkele jaren geleden werd het gemeentebestuur van Ostia wegens verregaande maffia-infiltratie zelfs ontbonden door de hogere overheid.

Suburra – La serie werd bij de lancering in 2017 zeer goed ontvangen en scoorde ook wereldwijd behoorlijk goed. In de tweede reeks werden de verwachtingen andermaal ingelost en nu is het dus de beurt aan de derde en laatste reeks verhalen. In de Internet Movie Database (IMDb) kreeg Suburra een score van 8 op 10 en dat is erg hoog.

De officiële trailer van Suburra seizoen 3 kan je hier bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.