Vrijdag nationale staking openbaar vervoer in Italië

In heel Italië zal het openbaar vervoer donderdagavond en vrijdag worden getroffen door een nieuwe staking die 24 uren zal duren. Ze wordt georganiseerd door de vakbond CUB (Confederazione Unitaria di Base).

In de grote steden (Rome, Milaan, Turijn en Napels) zijn er ook betogingen. De stakers willen onder meer een hoger loon, minder belastingen, meer werkzekerheid en betere rechten. 

De nationale staking begint donderdagavond 22 oktober om 21 uur en eindigt op vrijdag 23 oktober om 21 uur. In Rome heeft de staking gevolgen voor bussen, trams, metro en de treinverbinding Roma-Lido, Termini-Centocelle en Roma-Civitacastellana-Viterbo.

stakingcub

Er is wel een verplichte minimum dienstverlening in de spitsuren, zowel in de ochtend (tot 8.30 uur) en ’s avonds van 17 tot 20 uur. Het hele vervoersnet zal echter af te rekenen hebben met zware verstoringen en geannuleerde ritten.

De staking heeft ook gevolgen voor de treindiensten van de Ferrovie dello Stato (FS). Trenitalia deelt mee dat het regionale vervoer en essentiële diensten gegarandeerd zijn van 6 tot 9 uur en van 18 tot 21 uur.

De verbinding tussen Roma Termini en de luchthaven in Fiumicino is verzekerd met vervangende bussen ingeval de Leonardo Express-trein niet zou rijden.

In Rome zijn de pendelaars de stakingen meer dan beu. Op 25 september werd het openbaar vervoer in Rome ook al eens stilgelegd. De Romeinse reizigers worden als gevolg van de viruscrisis al wekenlang geconfronteerd met overvolle bussen en metrotreinen.

Heel het land verkeert in crisis en nu komt dit er nog eens bij. Als er iemand zou moeten staken, zijn wij het wel. Niemand die het openbaar vervoer gebruikt, is verbaasd dat het virus in Italië weer aan een felle opmars bezig is, klinkt het bij misnoegde busgebruikers in Rome.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.