Een kijkje onder het Forum Romanum

Dit is het eerste beeld van de ondergrondse plek waar het toekomstige metrostation Fori Imperiali-Colosseo zal worden gebouwd. De werken aan de metrolijn C in Rome zijn natuurlijk nog lang niet voltooid, maar de (voorlopig) laatste tunnel van het enorme project, van het Forum Romanum tot aan Piazza Venezia is intussen volledig gegraven.

forocolosseometro

Nu kunnen ook de werkzaamheden aan het nieuwe metrostation beginnen. De opleveringsdatum van dit project werd al verschillende keren opgeschoven. Volgens de huidige planning zou Fori Imperiali-Colosseo in 2024 moeten klaar zijn.

Ongeveer 800 m verderop, in de ondergrond van Piazza Venezia en Piazza Madonna di Loreto vinden momenteel voorbereidende werkzaamheden en studies plaats om na te gaan op welke manier hier het toekomstige metrostation Venezia het best wordt gebouwd. Ook het definitieve ontwerp van dit nieuwe station is nog niet gekozen.

metrocmap

De aanleg van metrolijn C heeft inmiddels jaren vertraging opgelopen en ook de aanvankelijk geraamde kostprijs is al meer dan verdubbeld.

Momenteel wordt gewerkt ter hoogte van het Colosseum en het Forum Romanum en op het traject tussen de haltes Colosseo en Amba Aradam.

Dit laatste station krijgt overigens een nieuwe naam: Giorgio Marincola. Dat is de eerste zwarte partizaan die in Italië tegen het fascisme vocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.