Nieuw filmpje over recente opgravingen in Pompeii

We hebben al eerder bericht over de recent opgegraven villa’s en ontdekkingen in de gedeeltelijk bedolven Romeinse stad Pompeii. In een nieuw documentair filmpje wordt meer verteld over deze vondsten die gebeurden in het kader van het Grande Progretto Pompei-project.

leda-en-de-zwaan

Dankzij dat project is er weer geld om onder de bergen as en puin te zoeken naar wat er nog allemaal verborgen ligt. Zo werden bijvoorbeeld een prachtige fresco ontdekt van Narcissus, een erotische fresco van Leda en de Zwaan en een fresco van twee vechtende gladiatoren.

narcissusNarcissus

Ook werden de resten van een meer dan tweeduizend jaar oude tuin uitgegraven en werd een paardenskelet met uitrusting ontdekt, evenals een fraaie en goed bewaarde mozaïek van de Griekse jager Orion.

vechtende-gladiatorenVechtende gladiatoren

Om geïnteresseerden te laten genieten van de nieuwste vondsten, lanceerde het Pompeii Archeological Park een filmpje waarin vooral aandacht wordt besteed aan de twee villa’s die recentelijk werden opgegraven.

Het gaat om het ‘Huis met de Tuin’ waar archeologen de wortels van planten werden ontdekt die er tweeduizend jaar geleden groeiden. Het andere is het ‘Huis van Orion’ waar twee mozaïeken van Orion werden gevonden.

pompeiivilla

Massimo Osanna, de directeur van het archeologische park, geeft toelichting bij het filmpje dat iets meer dan zeven minuten duurt. Dat doet hij in het Italiaans, maar het filmpje is ondertiteld in het Engels.

Je kan het filmpje hier bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.