Gigi Proietti (80) overleden in Rome

Gigi Proietti, de in Italië erg geliefde en immens populaire Romeinse acteur, regisseur, muzikant, televisiepresentator, zanger, stemacteur, artistiek leider en docent Italiaans,  is vandaag in Rome overleden. Hij werd 80 jaar.

Proietti, die wordt beschouwd als één van de grootheden uit de Italiaanse theaterwereld, werd een paar dagen geleden wegens hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Gisteravond belandde hij wegens hartfalen op intensieve zorgen, waar hij vandaag overleed.

Premier Giuseppe Conte meldde op Twitter dat met Proietti één van de meest geliefde gezichten van het pubiek verdwijnt en noemde hem een buitengewone voorvechter van de Italiaanse cultuur die miljoenen Italianen heeft kunnen entertainen en ontroeren.

gigiproietti

Luigi ‘Gigi’ Proietti werd in 1940 in Rome geboren en studeerde rechten voordat hij in het begin van de jaren ’60 begon aan een lange en zeer succesvolle carrière in de wereld van theater, film, muziek en televisie. In het buitenland was hij bij velen vrijwel onbekend.

Hij was beroemd om zijn talenten als verhalenverteller en zijn vermogen om mensen aan het lachen te brengen. Een samenvatting maken van zijn carrière is bijna onbegonnen werk, daarvoor verwijzen we naar zijn Wikipagina en zijn officiële website.

Proietti was in Italië ook erg bekend om zijn vele nasynchronisatiewerk voor de bioscoopsector omdat hij de Italiaanse stem was van acteurs, waaronder al vele jaren Robert De Niro.

In het verleden dubde hij echter nog heel wat andere filmsterren, waaronder Sylvester Stallone, Richard Burton, Richard Harris  Dustin Hoffman, Charlton Heston en Marlon Brando.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.