Italië wil musea sluiten en strengere avondklok invoeren

De Italiaanse regering legt de laatste hand aan nieuw decreet dat nogmaals een aantal bijkomende maatregelen zal opleggen in de strijd tegen het coronavirus.

Alle details liggen nog niet vast, maar bij de voornaamste beperkingen hoort zeker een sluiting van de musea, het instellen van een strengere avondklok (vermoedelijk vanaf 21 uur ’s avonds) en de verplichte overschakeling naar volledig afstandsonderwijs voor middelbare scholieren.

Winkelcentra zouden in de weekends moeten sluiten. De capaciteit van het openbaar vervoer wordt teruggebracht van 80 naar 50 procent. De vaak overvolle bussen en metro’s stuwen het aantal besmettingen mee de hoogte in.

museicapitolini

Ook de mogelijke volledige sluiting van restaurants en bars (die nu al dicht moeten om 18 uur) en een beperking van het reisverkeer tussen de verschillende regio’s staat op de agenda, maar het is nog niet zeker of het zover komt.

Het is ook nog niet duidelijk of de sluiting van de musea een nationale maatregel wordt, of enkel op regionaal niveau zal worden doorgevoerd. Over dit alles wordt de komende uren beslist. De nieuwe regels komen bovenop een reeks strenge maatregelen die vorige week al werden ingevoerd.

Een nieuwe volledige nationale lockdown lijkt er voorlopig nog niet te komen. Premier Conte streeft ernaar provinciale ‘rode zone’-lockdowns in te voeren in gebieden waar het aantal nieuwe infecties het hoogst is, maar niet iedereen is het daarmee eens. Vooral de regio’s dringen aan op uniforme nationale maatregelen,

Het nieuwe decreet dat morgen of woensdag van kracht wordt, is echter al zo streng dat het verschil met een volledig lockdown bijzonder klein geworden is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.