Vijftien hotels in Rome vangen ziekenhuispatiënten op

De regionale overheid en de zorgsector gebruiken momenteel in Rome reeds vijftien hotels om mensen op te vangen die geen plaats meer vinden in een ziekenhuis. Samen hebben de hotels een capaciteit van 800 kamers, waar telkens één bed wordt geplaatst.

Die zijn zeer welkom, want steeds meer ziekenhuizen komen bedden te kort. Ook elders in Italië begint de medische sector een beroep te doen op hotels om hun teveel aan patiënten op te vangen.

hotel3sterren

In totaal leveren de Italiaanse hotels nu al een noodcapaciteit van ongeveer 15.000 kamers. In de hotels worden patiënten opgevangen waarvan de toestand niet te zorgwekkend is en mensen die stilaan aan de beterhand zijn. De ernstige gevallen worden voorbehouden aan het ziekenhuis.

Omdat de toeristen vrijwel allemaal uit Italië verdwenen zijn, en er momenteel ook zeer weinig zakenreizen worden geboekt, staan talrijke hotels zo goed als leeg of zijn ze zelfs volledig gesloten.

Het gaat daarbij overigens niet enkel om kleinere familiehotels. Zo stelt bijvoorbeeld het prestigieuze Sheraton Parco de’Medici-hotel in Rome 169 kamers ter beschikking van patiënten. 49 van die kamers zijn inmiddels ook al uitgerust om er zuurstof te kunnen toedienen. 

Eén reactie to “Vijftien hotels in Rome vangen ziekenhuispatiënten op”

  1. Leo De Brabandere Says:

    Zeer mooi initiatief. Als de nood het hoogst is, zoekt men steeds naar oplossingen. Misschien is dit zelf goedkoper dan een ziekenhuisbed. Zelfs in een 4 sterren hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.