Romeinse hotels vangen patiënten op van te volle ziekenhuizen

Volgens gegevens die de Banca d’Italia bekendmaakte, daalde het aantal toeristen in Italië de eerste negen maanden van dit jaar gemiddeld met 77,1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In sommige populaire regio’s zoals Toscane of in steden zoals Rome en Firenze is de daling van het aantal bezoekers nog groter.

Heel wat hotels in Rome zijn bij gebrek aan toeristen gewoon dicht en bij degenen die open zijn is de bezettingsgraad ondermaats. Het is één van de redenen waarom steeds meer hotels zich nu zelf kandidaat stellen om patiënten op te vangen uit ziekenhuizen die overbevolkt dreigen te geraken.

safehotel

De regio Lazio betaalt de hoteluitbater per gast en per overnachting 30 euro. Dat is niet zoveel, maar nog altijd beter dan helemaal niets. Het hotel staat wel in voor het onderhoud van de kamers, de receptie en bewaking en het voorzien van benodigdheden zoals zeep en toiletpapier.

Een zogenaamd Covid-19-hotel is geen ziekenhuis, maar eerder een thuis voor herstellende patiënten die geen sociale of gezinsondersteuning hebben, maar toch in observatie moeten blijven.

Voor alle duidelijkheid: in de hotels verblijven geen besmette mensen, alleen personen die herstellende zijn en van wie het ziektebeeld is gestabiliseerd. Op verschillende plaatsen in Italië worden hotels gebruikt om patiënten op te vangen.

federalberghiroma

Federalberghi, de vereniging van hoteluitbaters fungeert als tussenpersoon waarmee de regio Lazio overeenkomsten kan sluiten met hoteluitbaters. Volgens voorzitter Giuseppe Roscioli zijn in Rome momenteel vijftien hotels beschikbaar voor patiënten. Daarvan worden er acht gebruikt, waardoor er voorlopig geen nieuwe hotels aan de kandidatenlijst worden toegevoegd.

Volgens Roscioli is het geen probleem om meer hotels te vinden als het nodig zou zijn. Toeristen zijn er toch niet en de kamers blijven leeg. De voornaamste uitdaging is hoe de hotels met deze speciale klanten moeten omgaan voor wat betreft de klassieke hotelservice.

Dit is uiteraard een gans andere situatie dan wanneer mensen gewoon voor hun plezier enkele dagen komen logeren. Ook de veiligheid is uiteraard belangrijk. Telkens moet ook worden nagegaan hoe nieuwe besmettingen kunnen vermeden worden.

urbangardenrome

Het systeem werkt in ieder geval. Hotel Alba aan de Viale Di Torre Maura in Prenestino opende op 31 oktober als Covid-19-faciliteit en heeft nu al dertig klanten uit ziekenhuizen.

Antonella De Gregorio, de uitbaatster van het Urban Garden Hotel aan de Via di Rebibbia in Tiburtino, was één van de eersten die zich kandidaat heeft gesteld en vindt het een positieve ervaring.

Ook het personeel of de buurtbewoners hebben er geen probleem van gemaakt dat hier tijdelijk patiënten in plaats van gewone gasten verblijven. Momenteel zijn 23 van de 50 kamers in het driesterrenhotel bezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.