Fiumicino voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa

De luchthaven Leonardo da Vinci (Fiumicino) in Rome schrijft geschiedenis. De ACI (Airports Council International) en het ticketingplatform Amadeus hebben de Romeinse luchthaven voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de beste luchthaven van Europa.

Rome werd bekroond in categorie hubs met meer dan 40 miljoen passagiers. Het is de eerste keer dat de onderscheiding drie opeenvolgende jaren naar dezelfde luchthaven gaat.

Ditmaal kreeg Fiumicino vooral gunstige kritieken voor de talrijke initiatieven en protocollen die werden genomen om de viruspandemie in te dammen en tegelijk het comfort voor de reizigers zoveel mogelijk te behouden.

fiumicino_award

Marco Troncone, de CEO van luchthavenuitbater Aeroporti di Roma (AdR), is bijzonder trots op deze nieuwe erkenning. Hij liet weten dat Fiumicino klaar is om samen met een aantal luchtvaartmaatschappijen, een nieuwe reisprocedure voor internationale vluchten te lanceren.

Reizigers gaan dan aan boord via speciale corridors waar vóór het vertrek van iedereen ook snelle virustesten zullen worden afgenomen. Wie positief uit de test komt krijgt uiteraard geen boardingpas. Alle passagiers kunnen na de procedure met een gerust hart deelnemen aan een virusvrije vlucht zodat ook aan boord het comfort verhoogt.

Hoe dat allemaal concreet zal verlopen, hoeveel tijd de passage langs zo’n speciale corridor in beslag neemt, hoeveel de extra procedure zal kosten en, belangrijk, wie de rekening ervan gaat betalen, kon Troncone nog niet vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.