Brussels Airlines lanceert sneltestprocedure voor passagiers

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lanceerde gisteren een proefproject waarbij zowel de passagiers als de bemanning vooraleer ze aan boord mogen, een sneltest op het Covid-19-virus moeten ondergaan. Passagiers die op vrijdag de Brussels Airlines-vlucht van Brussel naar Milaan Malpensa nemen (vlucht SN 3157) krijgen voortaan te maken met de sneltest.

Wie op deze vlucht heeft geboekt maar de test niet wil afleggen, kan zijn of haar vlucht gratis wijzigen. Een negatieve test is echter verplicht voor wie Italië binnenkomt. Italië keurt de antigeen sneltesten goed ter vervanging van de klassieke PCR-testen.

Brussels Airlines betaalt (voorlopig?) de kosten voor deze testen en werkt hiervoor samen met Ecolog, dat reeds op Brussels Airport actief is met een testcentrum.

luchthaven(4)

De sneltest wordt net als de klassieke Covid-19-test uitgevoerd met een wattenstaafje in de neus. Het resultaat is uiterlijk binnen de 30 tot 60 minuten later beschikbaar. Het negatieve resultaat moet vervolgens bij het instappen aan de gate worden getoond. De procedure houdt wel in dat reizigers tijdig in de luchthaven moeten arriveren.

Als het testproject vlot verloopt wordt de sneltestprocedure in de toekomst uitgebreid naar nog andere bestemmingen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn met soortgelijke projecten bezig. Ook op de luchthaven van Fiumicino in Rome experimenteert uitbater Aeroporti di Roma met een dergelijk initiatief.

Daarbij worden reizigers via speciale corridors naar hun toestel geleid zodat ze nadien niet meer in contact komen met andere reizigers. Vervolgens wordt vóór het vertrek van iedereen een snelle virustest afgenomen. Wie positief uit de test komt krijgt uiteraard geen boardingpas. Na de procedure kunnen de passagiers en de bemanning met een gerust gevoel deelnemen aan een virusvrije vlucht zodat ook aan boord het comfort verhoogt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.