Vier op de tien Italianen willen geen vaccinatie tegen het Covid-19-virus

Ruim vier op de tien Italianen, 41 procent om precies te zijn, zijn niet bereid om zich te laten inenten zodra er een vaccin tegen het Covid-19-virus beschikbaar is. Het cijfer is het resultaat van een enquête die werd uitgevoerd door het researchcenter EngageMinds HUB van de Università Cattolica dei Sacro Cuore. 

De onderzoekers interviewden duizend Italianen, een aantal dat ze zelf representatief noemen. Op de vraag of ze zich zouden laten vaccineren tegen het coronavirus, verklaarden iets meer dan vier van de tien Italianen dat als ‘helemaal niet waarschijnlijk’ of  ‘niet waarschijnlijk’, terwijl zes van de tien ondervraagden (59 procent) ‘redelijk waarschijnlijk’ of ‘zeer waarschijnlijk’ zou kiezen voor een vaccinatie.

                           covid

De resultaten van de enquête tonen weinig variatie tussen de regio’s of beroepen, maar laten wel zien dat gepensioneerden en studenten er het meest voor gewonnen zijn om te worden gevaccineerd, terwijl de leeftijdsgroep tussen 35 en 49 jaar het minst enthousiast is.

De medische sector heeft al gereageerd op de resultaten en stelt dat dit ‘een ‘wake-up call’ is, waaruit blijkt dat er in Italië dringend een voorlichtings- en bewustmakingscampagne nodig is om mensen duidelijk te maken hoe belangrijk het is om ingeënt te worden tegen Covid-19.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.