Bouw het Colosseum eens na in Lego

Op zoek naar een Sinterklaasgeschenk? Of een stevig pakje voor onder de kerstboom? Iets om je tijd om te krijgen in het komende door virussen gedomineerde eindjaar? Dan is er goed nieuws. Het speelgoedbedrijf Lego brengt vandaag een nieuw bouwpakket op de markt waarmee je een exacte replica op schaal van het Colosseum kan samenstellen.

legocol(6)

Het gaat om de grootste bouwdoos die ooit door Lego werd uitgebracht. De nieuwe set bevat 9.036 legoblokjes. Dat zijn er zowat 1.500 meer dan er nodig zijn voor het bouwen van de vorige recordhouder. Dat was de Millennium Falcon, een ruimteschip uit de Star Wars-saga, dat samengesteld is uit 7.541 legoblokjes.

Het is een uitdaging om dit Colosseum te kunnen bouwen. Ook de makers geven toe dat het behoorlijk complex is. Daarom bevat de set ook rijk geïllustreerde bouwinstructies met inspirerende details over het ontwerp en de geschiedenis van het amfitheater. De foto’s van het eindresultaat zien er alvast erg mooi uit.

Het Lego-Colosseum maakt deel uit van een reeks modellen voor volwassen Legofans en hobbyisten en mensen die van prachtige architectuur en doordachte ontwerpen houden. Iedereen met een passie voor architectuur zal de geweldige details in dit miniatuur Colosseum kunnen waarderen.

legocol(1)

De makers hebben er zorgvuldig op toegezien dat alles zodanig ontworpen is dat de fantastische architectuur van het originele Flavische amfitheater perfect wordt nagebootst.

Alle details, zowel aan de binnen- als de buitenzijde, compleet met de Dorische, Ionische en Korinthische kapitelen, maken van dit Colosseum in Lego een zeer realistisch bouwproject.

Zowel de gevel, de kolommen, de buitenmuren en de binnenstructuur met de arena zoals die er vandaag uitzien, worden perfecft gereproduceerd. Alle architectonische details kloppen, tot zelfs de karakteristieke stenen in travertijn.

Het Colosseum in Lego wordt gebouwd op een ovaalvormige basis zoals je het kunstwerk, want dat is het na voltooiing toch wel, vanuit alle hoeken kan belichten en bekijken. Het model is ongeveer 27 cm hoog, 52 cm breed en 59 cm diep.

legocol(3)

Het Lego Colosseum werd het voorbije weekend gepresenteerd door Lego Italy. Aan die vele uren bouwplezier hangt echter wel een stevig prijskaartje. Het Lego Colosseum-pakket (setnummer 10276) kost 1 cent minder dan 500 euro.

Het pakket is zoals verteld vanaf vandaag verkrijgbaar via de Lego-winkels en de Lego-website. Wellicht kan ook de betere speelgoed- of hobbywinkel de doos voor je bestellen.

2 Reacties to “Bouw het Colosseum eens na in Lego”

  1. Manuela Ton Says:

    Dat is wel heel tof zeg!

  2. Marion Van Tichelen Says:

    Dag, allereerst mijn beste wensen voor een gezond 2021 vol Rome reizen zonder mondmasker. In navolging van je tip “bouw het coloseum eens na in Lego heeft mijn vriend Axel, gebruik makend van de lockdown dit klaargespeeld in enkele dagen. Vr gr Marion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.