Gallo-Romeins Weekend Wervik (2 en 3 oktober 2021) wordt uitgebreid over de hele stad

Het tweejaarlijkse Gallo-Romeins Weekend in Wervik krijgt volgend jaar een nieuw elan en wordt uitgebreid over heel het grondgebied van de stad en zelfs in elke straat.

Het is inderdaad de bedoeling om, zeker door het feit dat we vorig jaar van het centrum naar het recreatie-eiland De Balokken zijn verhuisd, de bezoekers ook kennis te laten maken met onze stad, bevestigt communicatieverantwoordelijke Patrick Biesbrouck in de krant Het Laatste Nieuws.

galloromeinsweekend2020

De voorstellen die nu op tafel liggen zijn nog embryonaal, maar het is de bedoeling dat de stadsdiensten Cultuur, Toerisme en Lokale Economie in samenwerking met de vzw’s Gallo-Romeins Weekend en Viroviacum Romanum initiatieven zullen ontwikkelen om het Gallo-Romeinse verleden van Wervik in de periode dat het Gallo-Romeins Weekend plaatsvindt te accentueren.

Er moeten nog enkele zaken op hun haalbaarheid worden onderzocht, maar er zijn toch al realistische plannen en een aantal zaken die in de steigers staan. Zo zullen een aantal activiteiten in de maand vóór het Gallo-Romeins Weekend plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een lezing en/of een filmvoorstelling. Zeer waarschijnlijk zullen er ter aankondiging van het evenement in de centrumstraten opnieuw vlaggen komen.

Het is tevens de bedoeling om de Gallo-Romeinse gerelateerde streekproducten ook tijdens het jaar te laten maken en promoten, zoals de Romeinse gedroogde worst, paté, tapenades, brood en zeker Romeinse wijn. Ook de horeca zal worden gevraagd om mee in het verhaal te stappen door die producten aan te bieden of in de restaurants een Keltisch of Romeins geïnspireerde schotel aan te bieden.

Tijdens het evenement is het de bedoeling dat de bezoeker al bij aankomst het gevoel krijgt dat hij terugreist naar ons rijke Gallo-Romeinse verleden, De initiatieven zitten nog in een verkennende fase, de samenwerking hiervoor met de stad verloopt positief en vlot. We willen voor de bezoeker een totaalpakket rond beleving aanbieden waar we op De Balokken ook nog meer willen op inspelen, zegt voorzitter Yannick Morisse van de vzw Gallo-Romeins Weekend in de krant.

Binnenkort maken we bekend welke hoofdgast we naar Wervik gaan halen voor onze volgende editie. Zonder nu al iets te onthullen, kunnen we wel al zeggen dat we weer een unicum voor België gaan aanbieden en dat dit een hele belevenis voor de betalende bezoeker zal zijn, besluit de voorzitter.

Het eerstvolgende Gallo-Romeins Weekend vindt plaats op 2 en 3 oktober 2021.

www.galloromeinsweekend.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.