Dagelijkse lichtshow op Piazza Navona

De jaarlijkse kerstmarkt La Befana op Piazza Navona is dan wel afgeschaft, in ruil worden de drie monumentale fonteinen op het plein sinds gisteren verlicht met een permanente blauwe kleur. Die benadrukt de vormen van de beelden en de bewegingen van het water.

Naast de statische projecties op de Fontana del Moro (Fontein van de Moor), de Fontana del Nettuno (Neptunusfontein), beiden van Giacomo della Porta en de Fontana dei quattro fiumi of Vierstromenfontein van Bernini, wordt op deze laatste fontein op regelmatige tijdstippen ook een lichtshow getoond met behulp van videomapping.

navona_lichtshow (1)

Bij het begin van deze 3D-show dooft de verlichting op het plein geleidelijk, daarna volgt een kort kleurrijk spektakel met geluidseffecten, muziek en bewegende beelden. Dat duurt ongeveer vijf minuten. De lichtshow wordt elke dag van 17 tot 21 uur om de 20 minuten herhaald en dit tot 6 januari.

Gisteren werd ook de verlichting van de officiële stedelijke kerstboom op Piazza Venezia en in de voornaamste straten ingeschakeld. Het was behoorlijk druk in de stad, maar van een overrompeling was dit jaar geen sprake. Door de viruscrisis en de bijhorende veiligheidsmaatregelen valt er dit jaar niet veel te vieren, maar Rome wil met de stemmige kerstverlichting vooral een boodschap van hoop uitdragen.

navona_lichtshow (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.