Kunstenaar bouwt Vaticaanstad na met 67.000 stukjes Lego

Een tijdje geleden kon je hier het nieuwsje lezen dat speelgoedfabrikant Lego een bouwdoos op de markt heeft gebracht met meer dan 9.000 steentjes waarmee je tot in detail het Colosseum kan nabouwen. Dat pakket was op één dag tijd uitverkocht, wat nog eens de liefde van sommige volwassenen voor het legospel illustreert.

legovati (1)

Dat wordt ook duidelijk met de jongste creatie van architect en legokunstenaar Rocco Buttliere. Hij bouwde zopas Vaticaanstad volledig na in lego. Voor die krachttoer had hij niet minder dan 67.000 stukjes nodig.

Vaticaanstad is nagebouwd op een schaal van 1:650. Het ontwerp kostte Buttliere ongeveer 500 werkuren, verdeeld over 70 dagen. Daarna heeft hij nog eens 300 uren, gespreid over 28 dagen, nodig gehad om het geheel te bouwen.

legovati (3)

Zijn ontwerp meet 131 cm x 273 cm en is volledig vervaardigd uit klassieke legosteentjes. Voor de details had hij wel ongeveer 1.300 speciaal gemaakte legostukken nodig.

Buttliere, die vorig jaar ook al eens een model heeft gemaakt van Rome ten tijde van keizer Constantijn I (waarvoor hij 66.000 legostukjes nodig had), heeft ook ditmaal alles zo getrouw mogelijk nagebootst, van het Sint-Pietersplein en de basiliek tot en met de Vaticaanse Musea en de tuinen.

legovati (1)

Geïnteresseerden vinden op de website van Rocco Buttliere de details over het legomodel van het Vaticaan en zijn andere ontwerpen. Je vindt er ook informatie over de legokunstenaar zelf. Hier kan je ook een filmpje bekijken over zijn indrukwekkende versie van Vaticaanstad.legovati (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.