Rome wil nieuwe tramlijn aanleggen

Rome wil een nieuwe tramlijn aanleggen. De nieuwe lijn 1 (Termini-Vaticano-Aurelio) moet reizigers rechtstreeks van het station Termini in het oosten van de stad helemaal naar Piazza del Risorgimento in het westen brengen. Dat plein bevindt zich vlakbij Vaticaanstad.

tram_1a

Het tramproject maakt deel uit van het Stedelijk Duurzaam Mobiliteitsplan van Rome en moet nog worden voorgelegd aan het Ministerie van Transport en Infrastructuur.

Hoe het traject van de nieuwe tramlijn precies zal lopen is nog niet duidelijk, maar de route zou de reizigers alvast langs een aantal mooie bezienswaardigheden in de stad voeren.

De nieuwe tramverbinding zal  gedeeltelijk gebruik kunnen maken van reeds bestaande sporen.

tram_1c

Het project werd eigenlijk bijna dertig jaar geleden ontworpen om de extra reizigers op te vangen die Rome zouden bezoeken ter gelegenheid van het Heilig Jaar 2000.

Het tramproject werd uiteindelijk nooit gerealiseerd. Het plan is nu herwerkt, bijgestuurd en aangepast aan de actuele verkeerssituatie in Rome.

In 2025 is er immers alweer een Heilig Jaar op komst, een gebeurtenis die altijd miljoenen extra pelgrims en bezoekers naar de stad lokt.

In een ideale wereld zou de nieuwe tramlijn tegen dan klaar kunnen zijn, maar deadlines voor bouwprojecten worden in Rome vrijwel nooit gehaald.

tram_1b

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.