Het mooiste thermopolium van Pompeii opent begin april voor het publiek

Het enorme thermopolium in de antieke Romeinse stad Pompeii, dat twee jaar geleden werd ontdekt, zal tegen Pasen worden geopend voor publiek bezoek.

In een thermopolium, dat je zou kunnen beschouwen als een vroege versie van de tavole calde, werd kant-en-klaar voedsel verkocht. Dergelijke eethuisjes waren erg populair bij de arbeiders en de armere bevolking die zich geen eigen keuken konden veroorloven.

thermopolium_pompeii (1)

De ontdekking van dit eethuis uit de oudheid kreeg meteen veel weerklank omwille van de zeer goed bewaarde, kleurrijke fresco’s met afbeeldingen van onder meer ganzen, een haan en een hond.

In het thermopolium werden ook de skeletten van twee mannen en een hond opgegraven. Misschien waren het wel de laatste klanten van het etablissement…

thermopolium_pompeii (2)

Archeologen ontdekten ook een ingelegde vloer van polychroom marmer, aardewerken potten en konden zelfs nagaan wat er op de dag van de vulkaanuitbarsting op het menu stond.

Die dagschotel blijkt een paella-achtig gerecht geweest te zijn, een soort hutsepot bestaande uit zowel vlees, vis als weekdieren. De ingrediënten konden geïdentificeerd worden als afkomstig van ‘zoogdieren, vogels, vissen en slakken’.

Een kort maar mooi filmpje over dit thermopolium vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.