Villa Celimontana gesloten nadat enorme spreeuwenzwerm er neerstreek

Rome heeft het park Villa Celimontana tijdelijk gesloten omdat er iedere avond een gigantische zwerm spreeuwen neerstrijkt. De vogels zorgen voor een enorme vervuiling. Sommige boomtakken breken af onder het gewicht van de duizenden vogels. De stadsdiensten proberen al lang iets te doen aan de spreeuwenplaag die de stad al jaren teistert.

Na het (illegale) nieuwjaarsvuurwerk een maand geleden, lagen er honderden dode spreeuwen in de straten. Ze werden opgeschrikt door de knallen en vlogen zich te pletter. Ook werd geopperd dat de diertjes een hartstilstand hadden gekregen van het lawaai.

Stadsdiensten vermoeden dat de vuurwerkknallen de spreeuwen ook hebben verjaagd van hun gewone slaapplaatsen en dat de vogels op zoek zijn gegaan naar een nieuw plek om te overnachten. Nu blijkt dat ze zich hergroepeerden in de Villa Celimontana.

spreeuw(4)

Arbeiders doen niets anders dan elke ochtend de stinkende en glibberige guano opruimen die door de spreeuwen is achtergelaten. Met een kraan worden de gebroken en lossen takken uit de bomen verwijderd. Er wordt gezocht naar een manier om de vogels uit het park te krijgen. Tot dan blijft de Villa Celimontana in principe gesloten.

De inwoners vrezen dat de stadsdiensten van plan zijn om gewoon te wachten tot eind februari, wanneer de meeste spreeuwen terugkeren naar Noord-Europa. Dan lost het probleem zichzelf op. Al stelt men steeds vaker vast dat grote groepen spreeuwen zich ook permanent in Rome beginnen te nestelen omdat ze heel tevreden zijn met het gemakkelijke leven in de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.