De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

In zijn nieuwe boek ‘De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen’ dat vandaag verschijnt, beschrijft Tom Buijtendorp de bloeiperiode van Germania Inferior. Na een zware crisis beloofde keizer Hadrianus een gouden eeuw, die ook daadwerkelijk volgde. Gedreven door nieuwe ontdekkingen duikt Tom Buijtendorp in deze intrigerende periode en vergeet daarbij niet de rauwe kantjes.

Als voorbeeld neemt hij de lezer mee door de Lage Landen, inclusief nog nauwelijks bekende plekken waar de Romeinse wereld tot leven komt: in een welvarend Limburg, het graanrijke Tongeren en het dynamisch grensgebied, langs oude havens, snelle wegen en luxueuze villa’s.

goudeneeuw1

Het goud, weelderige fresco’s en warme baden die uitnodigen zelf te gaan kijken. ‘De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen’ is een rijk geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten, over een fascinerende periode in de geschiedenis van deze streken.

Tom Buijtendorp (1962) werkte jarenlang als journalist voor NRC Handelsblad en Quote en was werkzaam als stragetisch adviseur in het bedrijfsleven.

Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een proefschrift over Forum Hadriani. Hij publiceert regelmatig over archeologie, historie en bestuur.

Hij schreef al verschillende boeken, waaronder Het jaar 117 – Sporen van Trajanus en Hadrianus in de Lage landen en Caesar in de Lage Landen. De Gallische Oorlog langs Rijn en Maas.

Hier kan je de eerste pagina’s van het boek reeds lezen.

De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen
Auteur: Tom Buijtendorp
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 240
Met illustraties
Uitgever: Omniboek
Eerste druk: 2 februari 2021
ISBN: 9789 4019 1719 3
Prijs: 22,50 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.